HTC släpper Android 7.0 “Nougat” till HTC 10

HTC 10

Det börjar röra på sig, om än väldigt sakta, för Android 7.0 “Nougat”. Igår rapporterade vi att Samsung släppt en tredje beta-version av sin kommande uppdatering för Galaxy S6 och Galaxy S6 — idag kan vi glädjande nog berätta att HTC äntligen släppt Nougat för HTC 10.

Initialt når uppdateringen de amerikanska användarna men vi kan räkna med att alla marknader har fått nya mjukvaran på sina telefoner innan årsskiftet 2016/2017. Åtminstone för de som har olåsta telefoner. Har du en operatörslåst modell är risken att du får vänta ytterligare några månader.

Bland nyheterna som introduceras till HTC 10 finner vi Quick Settings, stöd för delad skärm med två samtidiga applikationer, snabbyte mellan appar, en mängd nya emojis och sammanslagna notifieringar. Det finns även ett förbättrat Doze-läge, nattläge, snabbsvar till notifieringar, säkerhetsfixar från Google och mycket mer. Helt klart värt en uppdatering alltså.

htc-10-nougat-update

Uppdateringen med Android 7.0 “Nougat” till HTC 10 väger in på 1,11 GB så det krävs att du har WiFi anslutet för att ladda ner mjukvaran. Om du inte har fått en notifiering av telefonen att uppdateringen är släppt kan du manuellt kolla i inställningarna (Settings > About > Software updates) efter version 2.28.617.8 eller senare.

Om du istället har en HTC One M9 eller One A9 kan du vänta dig Android 7.0 först under nästa år. Exakt när står oklart i skrivande stund men HTC har hintat om att det kan röra sig om tidigt under våren. Vi håller givetvis tummarna för att HTC, och alla andra tillverkare, snabbt får ut sina uppdateringar för Android 7.0 är en välkommen förbättring.

Bildkälla: Droid-Life.com

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.