HTC One X9 är officiell – här är specifikationerna

HTC One X9

HTC One X9 är en ny smartphone i mellanklassen som introducerats primärt för den asiatiska marknaden. Modellen kommer med några intressanta punkter som kan göra att den lyckas slå sig in i kategorin men mycket hänger givetvis på prislappen – speciellt om One X9 är tänkt för Kina och de omkringliggande områdena.


Till att börja med har One X9 en MediaTek Helio X10-processor med tillhörande 3 GB internminne och 32 GB lagringsutrymme. Det finns även ett batteri på 3 000 mAh, dubbla högtalare av typen BoomSound och en bakre kamera på 13 megapixel. Den senare har optisk bildstabilisering och stöd för videoinspelning i 4K-upplösning.

Designdrag från Google Nexus 6P

Ovanpå allt hittar vi en 5,5-tumsskärm med upplösning i full-hd och en design som utmärker sig lite från HTC:s vanliga design genom att ta avstånd från befintliga One M7, M8 och M9. Istället finns tydliga drag som pekar på att HTC hämtat inspiration från Google och Huawei där Nexus 6P ser ut att vara främsta inspirationskällan.

I skrivande stund vet vi inte vilken Android-version som medföljer direkt ur lådan men det är inte helt otroligt att One X9 startar med 5.1.1 eller möjligtvis 5.2. Att HTC släpper senaste Marshmallow direkt från start är inte något väntat i en modell som denna.

LG G Flex 2 är en bra konkurrent

Om vi ska titta närmare på konkurrenterna som använder liknande hårdvara så är det en tunn skara. LG G Flex 2 är kanske den mest intressanta modellen som är lik med samma skärmstorlek och upplösning, kameraupplösning och 4K-stöd. LG G Flex 2 har även en snabb processor i form av Snapdragon 810 men tappar i internminne med bara 2 GB. Lagringsutrymmet på 16 GB kan byggas ut via microSD och prislappen är låga 2 650 kronor.


Om vi får se One X9 på den svenska marknaden återstår att se men det är en intressant lansering som blir den sista från HTC i år. Tidigare visade tillverkaren upp One A9 som länge troddes blir den sista för 2015 men HTC hade tydligen helt andra planer. Vad tror du om nya modellen?