HTC One M8 får äntligen Android 5.0 ”Lollipop”

Android Logo


Lollipop till HTC One M8

Uppdateringen med Android 5.0 ”Lollipop” är nu på gång till de med en HTC One M8 och som bor i Europa. Senaste versionen har sen tidigare varit tillgänglig i USA för de som bor där – men hittills har det varit skrämmande tyst om lansering på fler marknader.

Nu verkar det dock som att även vi i Europa får senaste Android-versionen, men det finns en tung hake i det hela. Bara de med en olåsta telefoner, Developer Edition-varianterna inräknade, kan få uppdateringen idag. Har man en låst telefon köp av en mobiloperatör får man snällt vänta ett tag till och här kan det röra sig om månader om man har otur.

Inget nytt om One M7

Uppdateringen som gäller väger in på hela 780 MB, så glöm inte aktivera WiFi innan nedladdningen. När den väl är installerad, en process som för övrigt är mycket smidig, får man Android 5.0 ”Lollipop” med alla fördelar som följer med och allt nytt som HTC lagt till.

Har man en One M7 finns inte mycket nytt att berätta. Certifieringen som krävs är ännu ofärdig och så fort den är klar kan även den uppdateringen släppas. När det kan ske återstår att se.