Högre pris på Xbox Game Pass & Xbox Series X

xbox logo 2019

Microsoft höjer priset på speltjänsten Xbox Game Pass och spelkonsolen Xbox Series X. Anledningen är den allt högre inflationen i många länder. Här är allt du måste veta om de nya priserna.

Xbox Game Pass

Priset på Xbox Game Pass ökar den 6 juli 2023. Det gäller både versionen för spelkonsoler och Xbox Game Pass Ultimate.

Där vanliga Game Pass har kostat 99 kronor per månad och Game Pass Ultimate har kostat 135 kronor i månaden så ligger de nya priserna på 105 kronor respektive 155 kronor.

Det är en procentuell ökning med 6 procent för Game Pass och 15 procent för Game Pass Ultimate. En mycket högre ökning alltså för den dyraste prenumerationsnivån.

”Vi har hållit våra priser för konsoler i många år och har justerat priserna för att återspegla de konkurrensförhållanden som råder på varje marknad.”

Frinds & Family-nivån som kostar 299 kronor per månad ser ut att ha ett oförändrat pris.

Xbox Series X
Foto: Dmitry Novikov, Unsplash

Xbox Series X

Spelkonsolen Xbox Series X ökar i pris och matchar nu konkurrenten Playstation 5.

Det nya rekommenderade priset är 549,99 euro vilket omräknat blir 6 450 kronor enligt dagskursen den 22 juni 2023. Det läggs inte någon moms på omräkning från euro.

Att Xbox Series X får ett högre pris är ingen nyhet för den som håller ett öga på Xbox-nyheterna. Redan i oktober förra året sa Microsoft-profilen och Xbox-chefen Phil Spencer att bolaget inte kan hålla låga priser hur länge som helst.

Det var helt enkelt väntat att Microsoft skulle skruva upp priserna. Även om det nu blir en obehaglig överraskning för den som inte haft koll och samtidigt planerar att köpa en ny spelkonsol eller skaffa Game Pass.

Du hittar det lägsta priset på Xbox Series X hos Prisjakt. I skrivande stund ligger priset på spelkonsolen på 6 190 kronor hos många butiker. Om de ökar priset till 6 450 kronor innebär det en ökning med bara 4,2 procent.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.