Hitta din Android-telefon med Android Device Manager

Android 11 Logo Dark

Visste du att man kan spåra Android-telefoner via Android Device Manager? Uppdaterade telefoner och surfplattor som registrerats till ett Google-konto kan enkelt hittas via en enkel webbläsare och sedan fabriksåterställas om man så önskar.

Det är även möjligt att få telefonen eller surfplattan att börja ringa, visa meddelanden och mycket annat. Perfekt om man exempelvis har tappat bort enheten i hemmet – för vem har inte hittat sin telefon under soffan eller under sängen någon gång?

Mer seriöst så kan man låsa telefonen från användning om man misstänker att den hamnat i felaktiga händer och, som ovan nämnt, även återställa den helt. Tänk bara på att en återställning gör att man inte kan spåra den efteråt.

Vill du komma igång med Android Device Manager och börja använda dina enheter därifrån? Klicka på denna länk och logga in på det Google-konto som du har dina enheter registrerade på. Därefter kommer sidan att automatisk söka efter dina enheter.

Lycka till!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.