Hewlett Packard erbjuder Windows 7 på konsumenternas begäran

hp-windows7-datorer-2014

Windows 7 kommer tillbaka som ett alternativ till datorer från Hewlett Packard efter att konsumenternas begäran om detta blev för stor för tillverkaren. I ett e-postmeddelande till sina kunder lät företaget hälsa att operativsystemet nu finns tillgängligt igen och att man kan spara upp till 1 000 kronor på att välja det framför en nyare version.

Den här nyheten kommer säkert inte som en överraskning för många då Windows 8 har fått skarp kritik på flera punkter – inte minst för pekskärmsgränssnittet Modern UI (eller Metro som det kallades tidigare).

Microsoft har visserligen rättat till en de av de problem och känsliga punkter som fått mest kritik i och med Windows 8.1, men det hindrar inte kritikerna från att fortsätta sin kampanj mot Windows 8. Personligen tycker jag inte att Redmond-företaget har misslyckats med Windows 8 – istället ser jag det som en positiv utveckling mot ett stabilare operativsystem. Lägg till Windows 8.1 som gör det hela ännu bättre så anser jag att vi har en vinnare.

Den som inte håller med och vill ha en HP-dator kan ta del av kampanjen ”Windows 7 is back” där man kan beställa datorer med Windows 7. Det är inget jag kommer att rekommendera att någon gör, men det är bra att möjligheten finns för de som är helt negativa till Microsofts nyare versioner.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.