Skärmen till iWatch tillverkas av LG

apple-logo

Enligt en ny rapport från Sydkorea kommer LG att tillverka alla skärmtypen som är planerad att använda i det smarta armbandsuret iWatch. Enligt uppgift rör det sig om en P-OLED med storleken 1.52 tum och som är utvecklad unikt för Apple och deras nya produkt.

Om man ska tro samma rapport så är skärmen baserad på samma teknik som används i telefonen G Flex, något som kan vara en indikation på att armbandsuret får samma kurviga design.

En första tillverkningsrunda ska resultera i närmare två miljoner exemplar av den nya skärmen och massproduktion är att påbörjas mellan juli och september. Detta betyder att Apple har färdigställt specifikationerna för iWatch och förhoppningsvis att man löst de batteriproblem som påstås ha plågat utvecklingen.

Nu återstår bara att se vad Apple kan erbjuda med iWatch och hur armbandsuret står sig mot konkurrenterna. Samsung är på gång med en andra generationens Galaxy Gear och flera andra aktörer har tagit fram alternativ – så vad kan Apple erbjuda som inte redan finns på marknaden?

 

Det första är en garanterat tätare implementation med IOS än vad någon annan tillverkare kan erbjuda. Tyvärr kan vi nog räkna med att iWatch bara fungerar med Iphone och Ipad – eller kanske till och med OS X – men längre än så vågar jag inte sträcka mig i mina spekulationer. Vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.