Hearthstone får tillbaka gamla kortset och äventyr – stor förändring på gång

Blizzard Hearthstone

Hearthstone är på gång att få stora förändringar då spelarna kommer att kunna köpa alla gamla kortset som någonsin släppts till spelet. Detta då Wild-formatet får en mängd förändringar som gör det enklare för spelarna att lägga vantarna på kort som Haunted Creeper och Loatheb.

Samtidigt kommer även äventyren Curse of Naxxramas och Blackrock Mountain bli tillgänglig för köp igen. Samt kortpaketen Goblins vs Gnomes, The Grand Tournament och The League of Explorers. Exakt datum finns inte för ändringarna men Blizzard jobbar hårt med att göra det hela möjligt.

Förändringarna som kommer är ett ypperligt tillfälle för nya spelare att ta del av gamla kort. Det betyder också att Blizzard får nya möjligheter till intäkter när spelarna vill skaffa allt det gamla och prova. Så det är givetvis inte bara välvilja mot spelarna.

För den som inte vet kan vi berätta att Wilde-läget är till för att spelarna ska kunna nyttja den fulla potentialen i precis alla kort de har. Det finns inga begränsningar kring vila kort som får användas. I Standard-läget däremot får man bara använda de två senaste årens lanserade kortserier.

Att gamla kort och äventyr kommer tillbaka till Hearthstone är också ett bra sätt att locka tillbaka spelare som slutat eller har uppehåll. Tidigare i maj sade Blizzard att Hearthstone har otroliga 70 miljoner spelare, upp från 50 miljoner i april 2016 och 30 miljoner i maj 2015. Och räkna med att siffran inte slutar växa.

Om du inte har provat Hearthstone tidigare kan du göra det via Blizzards webbsajt. Logga in på ditt konto, ladda ner och kör igång. Det är helt gratis att starta – men tänk på att det snabbt kan kosta många hundralappar om du vill ha de bra korten och på allvar utmana motståndarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.