HBO Nordic ökar priset till 109 kronor per månad

hbo nordic logo svart

HBO Nordic höjer priset. Från och med november 2019 ökar priset från 99 kronor till 109 kronor. Målet är att öka intäkterna för att kunna fortsätta storsatsa på fortsättningar till populära serier idag.


HBO Nordic gör som flera av sina konkurrenter och flaggar för höjd månadskostnad. När filmtjänten lanserades var det med ett instegspris på 79 kronor, då med mycket mer begränsat innehåll än vad HBO Nordic kan erbjuda idag.

Sedan dess har tjänsten släppt flera populära serier, bland annat Chernobyl som hyllats av recensenter världen över. Och Watchmen som bara släpps i sina första, spännande avsnitt.

För att kunna fortsätta satsa på nya och gamla serier måste HBO Nordic öka priset för sina månadsprenumerationer.

Inte från 79 kronor dock; det var länge sedan tjänsten kostade så lite. Istället ökar priset från 99 kronor till 109 kronor – och datumet att hålla koll på är den 21 november 2019.


Nämnvärt är att prisökningen inte på något vis kommer att innebära förbättringar kring bild- eller ljudkvalitet. Åtminstone är det inget som HBO Nordic har gått ut officiellt med.

Du är fortfarande begränsad till 1080p med 5.1-ljud, jämfört med Netflix som ståtar med 4K-upplösning och Dolby Atmos som bäst.

HBO Nordic skriver ett officiellt meddelande om prisökningen på sin officiella webbsajt här.