HBO Max höjer priset den 13 juli (2023)

HBO Max

HBO Max ökar priset för alla sina prenumeranter. Den 13 juli stiger priset med 11 procent – från 89 kronor per månad till 99 kronor per månad. En total ökning med 120 kronor per år.

Om du använde dig av erbjudandet om halverad månadskostnad när HBO Max släpptes i Sverige så påverkas ditt månadspris också. Mejlet från filmtjänsten som belyser prishöjningen vet dock inte att du betalar halva priset.

Det kommer därför att stå ett gammalt pris på 89 kronor per månad och att ditt nya pris är 99 kronor per månad. Det är inte klarlagt varför HBO Max inte segmenterade utskicket med olika prisuppgifter eftersom detaljerna nu är direkt felaktiga för många prenumeranter.

Kampanjerbjudandet om halva priset står fast

Kampanjerbjudandet med halva priset står kvar även efter prishöjningen. Det betyder att du betalar 49,5 kronor per månad istället för 44,50 kronor per månad efter den 13 juli 2023.

Filmtjänsten passar även på att uppdatera sina användarvillkor. Exakt hur villkoren ändras vill HBO Max inte kommunicera på ett tydligt sätt. Istället hänvisar de till en vägg av text på sin webbsajt. Det är direkt användarovänligt och gör det i princip omöjligt att få en tydlig överblick kring ändringarna.

Därför höjs priset på HBO Max

Anledningen till att priset ökar med bland annat med ökade produktionskostnader att göra. Det säger Mathilde Albinsson, PR-chef i Sverige för Warner Bros. Discovery.

Prishöjningen återspeglar de ökade produktionskostnaderna, och möjliggör att vi kan fortsätta investera i kvalitativt innehåll samt de produktupplevelser vi alltid strävar efter att erbjuda våra kunder.

Mathilde Albinsson

HBO Max backar om första kommunikationen

Efter den kaosartade kommunikationen kring prishöjningen den 13 juli 2023 så har HBO Max gjort ett nytt utskick till några av sina prenumeranter.

Det handlar om den andelen prenumeranter som nyttjade erbjudandet om halverat pris livet ut som HBO Max hade inför premiären i Sverige.

Första mejlet som skickades ut gick till alla prenumeranter och påstod att det nuvarande priset skulle öka till 99 kronor per månad. För den som nyttjade livstidserbjudandet innebär det en ökning från 44,50 kronor till 99 kronor – en ökning med 123 procent.

Men den informationen var direkt felaktig och HBO Max har nu gått ut med ytterligare ett mejl som tydliggör vad som gäller för de med rabatterat pris. Istället för en höjning till 99 kronor per månad så är det 49,50 kronor per månad som gäller.

Frågor och svar

Hur mycket kostar HBO Max?

Månadspriset är 99 kronor från den 13 juli 2023. Det gamla priset var 89 kronor fram till den 12 juli 2023.

Gäller min livstidsrabatt efter prishöjningen?

Ja, ditt nya pris ökar från 44,50 kronor per månad till 49,50 kronor per månad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.