HBO Max byter namn till Max – höjer priset

Max filmtjänst 2023

Filmtjänsten HBO Max byter namn, ökar innehållet och höjer priserna för prenumeranterna. Här är allt du måste veta.

Uppdatering: HBO Max höjer priset den 13 juli (2023)

Varför byter HBO Max namn till Max?

Filmtjänsten HBO Max slås ihop med Discovery+ till en gemensam tjänst och plattform. Samtidigt med sammanslagningen så tycker moderbolaget bakom tjänsterna att det är läge att smalna av namnet och göra det enklare.

Enligt JB Perrette, VD för global streaming och spel på moderbolaget Warner Bros. Discovery, så är det ingen inom bolaget som säger ”HBO” eller ”HBO Max”, de säger bara ”Max” internt vilket är en del av anledningen till förändringen.

Tips: Ladda ner från SVT Play – så gör du (2023)


Då släpps filmtjänsten Max i Sverige

Någon gång under 2024.

Det finns inget närmare premiärdatum för filmtjänsten i skrivande stund. Vi vet bara att den kommer till Sverige under nästa år.

Mer information läggs till här så fort Warner Bros. Discovery har avslöjat ytterligare detaljer.

Hur mycket kostar nya filmtjänsten Max?

  • Max Ad-Lite: 9,99 dollar per månad eller 99,99 dollar per år. Omräknar är det cirka 130 kronor respektive 1 300 kronor inklusive moms.
  • Max Ad Free: 15,99 dollar per månad eller 149,99 dollar per år. Omräknat är det cirka 200 kronor respektive 2 000 kronor inklusive moms.
  • Max Ultimate Ad Free: 19,99 dollar per månad eller 199,99 dollar per år. Omräknar är det cirka 260 kronor respektive 2 600 kronor inklusive moms.

Vad är skillnaden på prenumerationsnivåerna?

  • Max Ad-Lite: Upp till två samtidiga strömmar i upplösningen 1080p och med 5.1-surroundljud. Den här nivån erbjuder inte offline-nedladdning.
  • Max Ad Free: Upp till två samtidiga strömmar i upplösningen 1080p och med 5.1-surroundljud. Den här nivån erbjuder upp till 30 offline-nedladdningar.
  • Max Ultimate Ad Free: Upp till fyra samtidiga strömmar i upplösningen 4K och med Dolby Atmos-stöd. Du kan göra upp till 100 offline-nedladdningar.

Alla kommande storfilmer som har premiär släpps även till Max Ultimate med 4K-upplösning, Dolby Atmos och fler fördelar. Det inkluderar även äldre titlar som Harry Potter-serien, Sagan om Ringen-serien, The Dark Knight-triologin, Game of Thrones och The Last of Us.

Tips: 10 spännande filmer på Skyshowtime som du inte får missa

Jag har halva priset på HBO Max livet ut – gäller det även för Max?

Svaret är: Ingen vet.

Det finns inga indikationer på att det gamla erbjudandet inte ska gälla för nya Max. Med det sakgt, eftersom det är en så stor förändring med en helt ny tjänst, nytt namn och en stor sammanslagning mellan två megabolag i bakgrunden så ska du inte räkna med att din rabatt fortsätter att gälla när Max kommer till Sverige.

I värsta fall blir du inte bara av med din rabatt, du får även betala MER varje månad än vad HBO Max kostar idag om Max får samma priser i Sverige som i USA.

Hur mycket nytt kommer till Max?

Enligt officiella uppgifter så kommer nya filmtjänsten Max att få fler än 40 nya titlar och tv-program varje månad.

Det är knappast en obetydlig siffra och det är tydligt att måltavlan är Netflix som inte bara är marknadsledare idag, utan riktigt bra på att släppa mycket nytt material (med varierande kvalitet må vi tillägga).

Exakt vad som släpps återstår att se – 480 nya titlar och tv-program varje år en hög siffra och vi ska nog inte räkna med att det är tunga filmtitlar som dyker upp.

Frågor och svar

När kommer nya filmtjänsten Max?

Premiär sker den 23 maj 2023 på den amerikanska marknaden.

Hur mycket kostar filmtjänsten Max?

Från 9,99 USD (cirka 130 kronor) till 19,99 USD (cirka 260 kronor) per månad. Du kan även prenumerera årsvis från 99,99 USD (cirka 1 300 kronor) till 199,99 USD (cirka 2 600 kronor). Svenska priser är inklusive moms.

Hur mycket nytt släpps till filmtjänsten Max?

Fler än 40 nya titlar och tv-program ska släppas varje månad, eller fler än 480 nyheter varje år.

Gäller min halva-priset-rabatt för HBO Max även på Max?

Det finns inga uppgifter om huruvida rabatten gäller även för Max, men just nu finns inga indikationer på att du får behålla rabatten när Max släpps i Sverige.

När släpps Max i Sverige?

Filmtjänsten kommer till Sverige och våra nordiska grannländer någon gång under 2024.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.