Här är watchOS 8.5.1 – fixar säkerhetsproblem

apple watch series 7 greybg 2021

Apple har släppt en ny uppdatering till alla smartklockor i Watch-serien. Med version 8.5.1 så får du en rad buggfixar och optimeringar till watchOS – och uppdateringen är redo att installeras nu idag.

Ändringsloggen är liten och Apple nöjer sig med att poängtera några småfixar. Bland annat säkerhetsfixar som säkrar operativsystemet i din lilla smartklocka. Inga stora nyheter alltså.

watchOS 8.5.1 includes security updates and bug fixes for your Apple Watch.
For information on the security content of Apple software updates, please visit this website: https://support.apple.com/HT201222

Tyvärr är det här INTE versionen som fixar snabbladdningen med Watch Series 7. Ända sedan watchOS 8.5 släpptes så har Apples senaste smartklocka inte kunnat snabbladda korrekt med vissa laddare, bland annat modeller från Belkin.

Så här uppdaterar du till watchOS 8.5.1

  1. Öppna Watch-appen på din iPhone eller iPad
  2. Gå till Allmänt > Programuppdatering
  3. Följ instruktionerna på skärmen

Tänk på att din smartklocka måste ha minst 50 procents batteriladdning och ligga på laddaren för att uppdateringen ska starta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.