Batteriproblem med iPhones som kör iOS 15.4 (uppdaterad)

Användare upplever att batteriet töms snabbare än normalt

iPhone
Frederik Lipfert, Unsplash

Användare av iPhones med iOS 15.4 rapporterar att batteriet dräneras mycket snabbare än normalt. Här är allt du måste tänka på om riskerna med iOS 15.4 på din telefon.

Uppdatering 2022-03-31: Apple har släppt iOS 15.4.1 som buggfixar problemet med batterier som töms snabbare än väntat. Uppdateringen fixar även två andra problem som rör punktskriftsenheter och hörapparater anpassade för iPhone.

Det här säger användarna som drabbats

Ett antal användare har tagit till Twitter och Reddit för att ventilera irritation över batterier som töms snabbare än normalt med iOS 15.4.

I vissa fall upplevs batteritiden som halverad mot tidigare versioner av iOS.

Twitter-användaren @odedia skriver att hans iPhone 13 Pro Max kunde användas i flera dagar före uppdateringen. Efter iOS 15.4 har batteriet passerat 50 procent redan efter en halv dag.

Därför töms batteriet snabbare med iOS 15.4

Det är normalt att iPhones har mycket högre energiförbrukning de första dagarna efter att en stor uppdatering är släppt.

I bakgrunden pågår en hel del arbete som du aldrig får se, men som påverkar batteriet och därför gör att din iPhone upplevs ha sämre batteritid.

Det är sannolikt att iOS 15.4 även i det här fallet påverkar användarna varav ett litet antal skriver om det på Twitter och Reddit.

Apple har inte kommenterat problemet

I skrivande stund har Apple inte kommenterat problemet med batterier som dräneras med iOS 15.4.

Apple samlar ständigt in data om hur alla iPhones används och utan information om bred påverkan på ett sätt som inte kan härledas till iOS 15.4 så väntas företaget inte kommentera något heller.

Det enda vi har hört från Apple om saken är en kommentar på företagets officiella Twitter-konto som svar på den här kommentaren.

ios 15.4 battery drain is absolutely ridiculous. why can’t
@Apple @AppleSupport ever get releases right the first time ? down 5% in less than 10 minutes.

En supportperson på Apple svarade att det är normalt för appar och funktioner att justera sig inom 48 timmar efter en uppdatering.

Det finns idag inga indikationer på att iOS 15.4 har allvarliga buggar eller sårbarheter som ställer till det för användarna.

Rekommendationen: Installera iOS 15.4

Om du är osäker på utvecklingen kring iOS 15.4 så kan du avvakta med installationen och stanna med iOS 15.3 ett tag till.

Tänk bara på att iOS 15.4 inkluderar en hel rad fixar för allvarliga sårbarheter. För att din mobiltelefonen ska vara så säker som möjligt bör du installera uppdateringen snarast.

Om det faktiskt är ett batteriproblem som uppstått så kan vi förvänta oss en snabb uppdatering till iOS som löser problemet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.