Här är Dyson Zone – luftrenarhörlurar som kostar skyhöga 9 500 kronor

Dyson Zone

Dyson har presenterat en minst sagt unik produkt – hörlurar som renar luften du andas. I grunden är det ett par over ear-hörlurar som heter Dyzon Zone, med den speciella detaljen att du kan använda ett visir över munnen som renar luften.

Visiret har ett inbyggt filter och hörlurskåporna döljer två små luftpumpar. När du använder visiret så leds luften ner mot munnen och näsan. Allt utan att någon del faktiskt rör vid ansiktet.

Andra detaljer som Dyson har avslöjat är att Dyson Zone har avancerad brusreducering, att visiret är avtagbart när det inte används och att det finns en tillhörande app för mobiltelefonen. Appen heter MyDason och finns till såväl Android som iOS. Den hjälper dig att göra inställningar på hörlurarna och visar miljöuppdateringar i realtid.

dyson zone 2 2022
Dyson Zone har ett avtagbart visir som renar luften du andas. Foto: Dyson

Brusreduceringen använder totalt åtta mikrofoner som tillsammans samlar in och processerar ljuddata 384 000 gånger per sekund. Det finns även två mikrofoner för samtal och transparenssystemet som gör att du kan höra vad som pågår runtomkring (lite som en omvänd brusreducering).

Dyson skriver på sin webbsajt att hörlurarna är anpassade för något som kallas ”ultralåg ljud förvanskning”. Det är enligt tillverkaren en intelligent signalbehandling som tillsammans med brusreduceringen minskar ljudförvansklingen som kan uppstå i vanliga hörlurar. Målet är att säkerställa ett realistiskt och detaljerat ljud. Huruvida det faktiskt stämmer återstår att se.

Batteritiden anges till höga 50 timmar med brusreduceringen aktiv. Alternativt låga 4 timmar med brusreducering och rening av luften med det tillhörande visiret. Det finns även inbyggda närhetssensorer som stänger av och sätter igång uppspelningen när du tar av och på hörlurarna.

Målgruppen för hörlurarna är personer som befinner sig i särskilt utsatta miljöer med luftföroreningar och buller. Dyson riktar sig även till de med djupa plånböcker, för prislappen stannar på cirka 9 500 kronor (omräknat från £749).

Via Dyson

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.