Half-Life 2 Remastered på väg till Steam

half life 2 pc illu

Half-Life 2 Remastered kan snart släppas på Steam. Det är en omarbetad, grafiskt snyggare version av det klassiska FPS-spelet från 2004.

Spelet bygger fortfarande på den gamla Source-motorn, men ett gäng oberoende spelutvecklare har skruvat upp den grafiska kvaliteten så gott det går och med de begränsningar som motorn har.

Lästips: Spela Half-Life med raytracing – så gör du

Det ska sägas att Half-Life 2 Remastered inte är en fullständig remake-version som Black Mesa är för Half-Life 1. Men skillnaderna mellan originalet och Remastered är klart synbara.

Skillnaderna mellan Half-Life 2 & Half-Life 2 Update.

Framför allt handlar det om förbättrad ljussättning med snyggare skuggor och mer raytracing-liknande effekter från exempelvis fönster. Inget överdådigt, bara subtilt snyggt som ger spelet det där lilla extra.

För att lyckas med det har spelets utvecklare, Filip Victor, portat Half-Life 2 till den förbättrade Source-motorn som CS:GO använder (Counter-Strike 2 använder istället nyare Source 2 som exempelvis Half-Life: Alyx kör på).

Filip Victor är en så kallad licensierad utvecklare som har officiell åtkomst till Valves spelfiler och SDK för Half-Life 2. Det gör också att han kan använda Source-motorn utan att riskera spelutgivarens vrede.

Det är inte fastställt när Half-Life 2 Remastered kan släppas på Steam. Troligtvis är det en kostnadsfri modd som blir tillgänglig för alla som redan äger originalspelet. Mer information följer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.