Half-Life 2 Remastered på väg till Steam

half life 2 pc illu

Half-Life 2 Remastered kan snart släppas på Steam. Det är en omarbetad, grafiskt snyggare version av det klassiska FPS-spelet från 2004.


Spelet bygger fortfarande på den gamla Source-motorn, men ett gäng oberoende spelutvecklare har skruvat upp den grafiska kvaliteten så gott det går och med de begränsningar som motorn har.

Lästips: Spela Half-Life med raytracing – så gör du

Det ska sägas att Half-Life 2 Remastered inte är en fullständig remake-version som Black Mesa är för Half-Life 1. Men skillnaderna mellan originalet och Remastered är klart synbara.

Skillnaderna mellan Half-Life 2 & Half-Life 2 Update.

Framför allt handlar det om förbättrad ljussättning med snyggare skuggor och mer raytracing-liknande effekter från exempelvis fönster. Inget överdådigt, bara subtilt snyggt som ger spelet det där lilla extra.


För att lyckas med det har spelets utvecklare, Filip Victor, portat Half-Life 2 till den förbättrade Source-motorn som CS:GO använder (Counter-Strike 2 använder istället nyare Source 2 som exempelvis Half-Life: Alyx kör på).

Filip Victor är en så kallad licensierad utvecklare som har officiell åtkomst till Valves spelfiler och SDK för Half-Life 2. Det gör också att han kan använda Source-motorn utan att riskera spelutgivarens vrede.

Det är inte fastställt när Half-Life 2 Remastered kan släppas på Steam. Troligtvis är det en kostnadsfri modd som blir tillgänglig för alla som redan äger originalspelet. Mer information följer.