Apples VR/AR-headset har extrem upplösning & ljusstyrka

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Apples kommande VR/AR-headset kan använda dubbla OLED-skärmar med extrem upplösning. Hela 4 000 ppi och med en maximal ljusstyrka på 5 000 nits – galna siffror som inget annat VR-headset på marknaden kan matcha. Inte ens nära.

Som jämförelse kan nämnas att Meta Quest 2 – de kanske mest köpta och populäraste VR-glasögonen idag – når 773 ppi och 100 nits. Det är alltså en ocean av skillnad mellan de båda produkterna, men så lär också prislappen skilja lika stort.

Enligt Ross Young, VD för Display Supply Chain Consultants, så har skärmarna storleken 1,41 tum och är av typen micro-LED. En panelteknik som framför allt används i vissa TV-modeller från bland annat Sony och LG.

Redan den 5 juni kanske vi får se vad Apple har för planer kring sitt VR/AR-headset. Då drar nämligen WWDC 2023 igång med presentationer av nya uppdateringar till iOS, macOS, tvOS, watchOS och mer.

Och kanske, bara kanske, får vi se ”Reality Pro” presenteras också. Om det nu är vad produkten kallas vill säga, det återstår att se.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.