Hackerattack mot forumet till Clash of Kings — databas läckte ut på internet

clash of kings

En hackerattack har utförts mot det officiella forumet för Clash of Kings — ett intrång som drabbade 1,6 miljoner användare vars personuppgifter nu finns att ladda ner på internet.

Attacken utfördes den 14 juli 2016 och i databasen som stals av hackaren fanns bland annat användarnamn, e-postadresser, ip-adresser, Facebook-information och speltoksens. Inte direkt något man vill få läckt ut precis.

Det som möjliggjorde attacken var att forumet som drabbades använde en utdaterad version av Vbulletin, mjukvaran som används till forumet. En version med erkända säkerhetshål som hackare kan dra nytta av. En grov och oförlåtlig säkerhetsmiss av forumägaren.

Ingen attack mot spelet Clash of Kings

Clash of Kings är utvecklat av Elex Wireless och har en starkt övervägande del positiva recensioner. I skrivande stund har nära 1,2 miljoner recensenter gett spelet toppbetyget fem av fem stjärnor, nästan 250 000 fyra av fem. De negativa rösterna blir dock allt fler och hackerattacken lär inte hjälpa.

Vi ska dock vara noga med att poängtera att det inte är spelet Clash of Kings som hackats. Den delen är helt intakt och har inte påverkats av attacken; något webbsajten M3 verkar ha missat när de skrev rubriken till sin nyhetsrapportering.


Clash of Kings mellan cirka 50 miljoner och 100 miljoner installationer bakom sig men har idag halkat bakom topp 300-listan på Google Play Store. Spelet uppdateras dock fortfarande regelbundet vilket lär fortsätta hålla spelartalet uppe.

Spelar du Clash of Kings? Kommentera gärna och berätta vad du tycker om hackerattacken, eller berätta vad du tycker om spelet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.