Google Family Library — dela applikationer och spel med familjen

Google Logo

Google har lanserat nya ”Family Library” som tillåter delning av bland annat applikationer och spel med upp till sex familjemedlemmar.


De sex familjemedlemmarna kan dela på huvudinnehavarens betalningslösning men Google är noga med att poängtera vikten av god säkerhet i kombination med flexibiliteten.

Och flexibiliteten kommer inte bara i form av delad betalningslösning utan även den mängd material som kan delas i familjen. Förutom applikationer och spel går det även att dela filmer, böcker och tv-serier — utan att de andra fem medlemmarna behöver registrera sig någonstans.

De första länderna att få Family Library är England, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Japan, Mexiko, Nya Zeeland, Australien, Brasilien, USA och Kanada. Tyvärr så finns Sverige inte med i listan så vi får vänta lite till innan funktionen når hit.

Råkar man ha ett konto på Google och har en ip-adress från något av de berörda länderna kan man anmäla sitt intresse här.


Google Play Music Logo

Play Music Family Plan

Google har även låtit meddela att fler länder får Play Music Family Plan. Precis som med Family Library så är det en tjänst som upp till sex familjemedlemmar kan använda sig av men istället för applikationer och spel är det musik som delas.

Kostnaden är 14,99 dollar per månad vilket får sägas vara en riktigt bra siffra med tanke på hur många som får vara med och lyssna. Till Googles stora förtret så har även Apple en liknande lösning som också är för upp till sex familjemedlemmar och till samma pris.

Det som ligger till Googles fördel är att Play Music Family Plan även inkluderar en prenumeration på YouTube Red. Och det är en stor grej i sammanhanget eftersom det ger reklamfritt YouTube-tittande. Så, 35+ miljoner låtar att välja mellan och oavbruten video för 14,99 dollar.

De nya länderna som får Play Music Family Plan är Irland, Italien, Mexiko och Nya Zeeland. Några steg närmare Sverige, men ändå inte. Det känns allt mer avlägset med YouTube Red som definitivt vore ett omedelbart köp för många här i vårt avlånga land.