PokeDetector — Android-appen som hittar Pokémons åt dig

pidgey pokemon go

En av de mest irriterande sakerna med Pokémon Go är att du måste ha spelet igång på telefonen för att hitta nya Pokémons. Det drar mängder av ström från batteriet och hindrar dig från att göra andra saker på telefonen.

Turligt nog finns en lösning som åtminstone i skrivande stund gör att du slipper ha spelet igång. En applikation som i bakgrunden hittar och berättar för dig när nya Pokémons dyker upp i närheten av där du befinner dig.

Med PokeDetector behöver du bara logga in på ditt Google-konto och ha applikationen på i bakgrunden. Sen får du meddelanden varje gång en Pokémon dyker upp — vilket i Pokémon-täta områden kan bli väldigt ofta.

Råkar du ha en Android Wear-klocka på handleden så får du dina meddelanden där. Praktiskt men inte nödvändigt för att det ska fungera.

pokedetector-screenshots

PokeDetector har dubbla räckvidden för att hitta Pokémons

En trevlig nyhet är också att PokeDetector har nära dubbelt så lång räckvidd som själva spelet. Det ger dig ett bredare nät att arbeta med och det blir lättare att fånga Pokémons som du vill ha.

För att göra det ännu enklare och bättre har PokeDetector inställningar för när meddelanden som ska skickas. Vill du inte veta när det poppar upp en Pidgey på kartan men en Ghastly? Bara att ställa in. Du kan även justera intervallen som applikationen söker av kartan efter Pokémons.

PokeDetector är gratis att ladda ner och installera. Sen gör man ett köp in-app för 28 kronor. Om vi ska tro recensionerna så är applikationen värd varenda krona och lite till. Utvecklarens hemsida hittar ni här.

Har du provat? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!