Grön ton på Watch-skärmen med watchOS 9.5

apple watch green tint reddit 2023 watchos95

Se upp med uppdateringen till watchOS 9.5 – en del användare rapporterar att skärmen får en grönaktig nyans med vissa Apple-funktioner när deras Watch-klocka kör senaste versionen.

Framför allt på webbsajten Reddit så börjar rapporter ramla in om hur skärmens ton ändras åt det grönaktiga hållet. Skärmen är fortfarande användbar och innehållet syns, men det ser minst sagt konstigt ut.

Det händer oftast när dockan eller kontrollcentret visas på den lilla skärmen.

Problemet visar sig på alla modeller av Apple Watch som använder watchOS 9.5. Hittills finns rapporter från användare som har från Watch Series 4 till Series 8.

Det här är inte första gången som en Apple-produkt visar konstiga färgnyanser efter en uppdatering. Tidigare har bland annat iPhone 11-serien drabbats av samma problem efter en uppdatering till iOS.

Via iMore.com

Ta det lugnt – en lösning kommer

Det är högst sannolikt att den grönaktiga tonen är en bugg som följt med i watchOS 9.5.

Därför kan vi räkna med att Apple redan vet vad som pågår och att en buggfix släpps med nästa uppdatering till watchOS.

Just nu finns inga tecken på att du behöver ta din Watch-klocka till Apple för en lösning. Skärmen fungerar som vanligt trots tonen och det är bara ett fåtal som drabbats av problematiken.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.