Gratis uppgradering från Windows 10 S till Windows 10 Pro – fram till 31 mars 2018

Microsoft fortsätter att erbjuda gratis uppgraderingar från Windows 10 S till Windows 10 Pro även efter årsskiftet 2017/2018. Tidigare har det Redmond-baserade företaget bara lovat fram till slutet på året — men nu bekräftas att den tiden förlängs ytterligare.


Anledningen är att Microsoft nyligen introducerat en Intel Core i7-variant av Surface Laptop. Och med lanseringen av modellen till ett 20-tal länder världen över väljer Microsoft att ge de nya köparna samma gratiserbjudande som de tidigare har fått.

Windows 10 S som följer med Surface Laptop kan uppgraderas helt gratis till Windows 10 Pro ända fram till den 31 mars 2018. Det betyder att du sparar 49 USD som uppdateringen egentligen kostar. Omräknat blir det närmare 500 kronor inklusive moms.

Uppdateringen handlar i stort om att Microsoft uppgraderar licensnyckeln du får med din bärbara datorer. Så fort den är godkänd för användning med Windows 10 Pro kan du enkelt nergradera operativsystemet till Windows 10 S, men du får ändå behålla Pro-licensen. Smart va?

Om du inte vet skillnaden på Windows 10 S och Windows 10 Pro så är det tämligen enkelt förklarat. I det stora hela kan den förstnämnda bara köra applikationer från Windows Store medan Pro-versionen inte har samma begränsning. Svårare än så är det inte för de flesta.


Om du redan har en dator med Windows 10 Pro så kan du installera Windows 10 S på denna utan problem. Givetvis med alla begränsningar som följer i släptåg, men du får en marginellt säkrare plattform som är mer inlåst och utan många av säkerhetshålen som hackarna användare.

Har du nyligen köpt en Surface Laptop rekommenderar vi att du uppgraderar till Windows 10 Pro snarast möjligast. Du behöver inte ändra versionen av Windows på datorn, bara licensen uppgraderas så är du klar.