Gratis spel på Epic Games Store – fortsätter under 2022

Epic Games Store

Epic Games fortsätter att locka spelare till sin nätbutik genom att erbjuda gratisspel även 2022. Efter succén under julen förra året så bekräftar spelutgivaren att de har fler spel att ge bort.

Under i stort hela vintern 2021 så gav Epic Games bort 17 spel. Bland annat hyllade Control, Prey och Vampyr. Även hela Tomb Raider-triologin gavs bort helt kostnadsfritt till den som var snabb nog att nyttja erbjudandet.

Läs mer: Gratis spel med Epic Games stora vinterrea – här är alla spelen (2021)

Och det tar inte slut där. Under 2022 fortsätter gratisspelen att komma med bland annat Daemon X Machina och Yooka-Laylee and the Impossible.

Under 2021 gav Epic Games bort totalt 89 (!) spel. 76 av dem slog spelarrekord tack vare att de var gratis. Totalt laddades gratisspelen ner 765 miljoner gånger under året.

En imponerande mängd, trots att Epic Games Store längre saknade populära funktioner som “achievements” i spel och en kundvagn för att kunna köpa flera saker samtidigt.

Läs mer: Battlefield 2042 kan bli Free-To-Play

Här är några av de stora take-aways som Epic Games lyfte fram för 2021:

  • 194+ miljoner kunder använde Epic Games Store
  • 840 miljonder dollar spenderades i spelbutiken
  • 76% är snittbetyget för gratisspelen som gavs bort
  • Det totala värdet för alla spelen som gavs bort är 2 120 dollar (ungefär)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.