GoPro slutar uppdatera sin Windows Phone-applikation

GoPro Hero4 Black

Har du en GoPro-kamera och en telefon med Windows Phone? Då lär du inte uppskatta att den populära kameratillverkaren beslutat sig för att lägga ner stödet för telefoner med Microsofts operativsystem.


Vad det innebär i praktiken är att inga fler uppdateringar kommer att släppas till eventuella applikationer för Winodws Phone — vilket gör att alla framtida justeringar från Microsofts sida skulle kunna göra GoPro-applikationerna obrukbara med Windows Phone.

Däremot så får man så kallad legacy-support där kundtjänsten kommer att göra vad man kan för att GoPro-kameror ska kunna anslutas till Windows Phone-telefoner. Ingen större tröst kanske men det är alltid något.

Tuff tid för GoPro

Kollar man på den officiella webbsajten för GoPro ser man att tillverkaren bara presenterar Android och iOS som operativsystem för GoPro-applikationer. Windows Store har dock en version för Windows Phone 8, 8.1 och 10 — än så länge.

Det är tufft för GoPro just nu med missade intäktsmål och hård konkurrens från konkurrenter som Sony. Om det är anledningen till att Windows Phone i det närmaste lämnas åt sitt öde återstår att se men tråkigt är det för alla som kan behöva byta telefon för framtida stöd.


Drabbas du av beslutet? Skriv gärna en kommentar och berätta!