Allvarlig sårbarhet i Truecaller för Android — uppdatera snarast

truecaller android gui

Svenska nummerappen Truecaller har uppvisat bristande säkerhet som gjorde att hackare kunnat komma åt personlig data från användarna.


Truecaller används bland annat för att se vilka telefonnummer som används av telefonförsäljare och med miljontals användare är applikationen otroligt populär.

Tyvärr är populära applikationer också utmärkta måltavlor för hackare och så även Truecaller. Med fler än 100 miljoner nedladdningar är mängder av användare i riskzonen efter att en sårbarhet upptäckts.

Den drabbar endast Android-användare, så alla ni med iPhone-telefoner klarar er denna gång. De som påverkas av säkerhetshålet kan få se sin personliga information, så som e-postadress, kön, telefonnummer, hemadress och liknande stulen.

IMEI-numret är en sårbarhet

Allt som behövs är ett IMEI-nummer som används av Truecaller för att identifiera användarna. Samma nummer kan även användas för att ändra inställningar i applikationen vilket är minst lika illa.


När Truecaller uppmärksammade problemet släpptes en uppdatering till applikationen och sen den 22 mars ska allt vara fixat från deras sida. Nu måste dock miljontals användare uppdatera från sin sida — vilket lär ta ett tag innan alla är skyddade.

Om du har en Android-telefon och använder Truecaller — uppdatera snarast till den senaste versionen för att skydda dina personliga uppgifter.