Windows 10 kan snart visa notifieringar från din Android-telefon

Windows 10 Logo

Stora nyheter är på gång till Windows 10 och Microsoft har presenterat flera av dem inför lanseringen av en ”anniversary-uppdatering” som är på gång.


Bland de som visats upp finns ett kommande stöd för att visa notifieringar från en Android-telefoner i Windows 10. Allt som behövs är att man installerar Cortana-appen på telefonen som ska användas och sen är det klart. Notifieringar kring textmeddelanden, e-post, missade samtal och liknande synkroniseras snabbt mellan enheterna.

Vill man svara på exempelvis ett textmeddelande ska det också vara möjligt direkt från datorn — vilket bara det är en stor nyhet. Man slipper alltså hämta telefonen, låsa upp den, svara och lägga undan den. Istället får man möjlighet att se och svara oavsett vart den ligger i hemmet.

Inte samma funktioner med iPhone

Har man en iPhone-telefon får man tyvärr inte samma funktionalitet med Cortana-appen, men där finns istället iCloud som kan göra samma sak. Det förutsätter visserligen att man har en dator med OS X men stödet för synkroniserade meddelanden finns där. Och det är något vi på Tekniksmart använder regelbundet.

Vill man istället använda en tredjepartslösning finns alltid Pushbullet som gör att man kan synkronisera inte bara textmeddelanden utan även skicka länkar, chattmeddelanden, filer och liknande. Helt gratis och riktigt praktiskt lösning om man inte vill hålla på med allt annat.


Har du provat att visa meddelanden från en telefon på en dator? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelse? Kanske har du tips på bra lösningar?