GoPro Hero5 — allt vi vet om nya actionkameran från GoPro

GoPro Logo

GoPro arbetar för närvarande med drönare och virtuell verklighet. Två områden som sträcker sig bortom tillverkarens kärnområde som är actionkameror. Därför ställer vi oss frågan till när Hero5 kan presenteras — en modell som vi vet är under utveckling men som ännu inte blivit officiell.


Det enda vi känner till om GoPro Hero5 är att den har hamnat hos amerikanska kontrollmyndigheten FCC och att den får inbyggd GPS. Exakt hur GPS:en kan användas är oklart men troligtvis handlar det om två saker.

Det ena är geolokalisering som bakas in i videoklippen för enklare kategorisering vid redigeringen. Det andra är hastighetsmätning som kan visas i videoklippen som ett överlägg ovanpå videon man spelar in.

Uppgifterna från FCC pekar även på en lättare och tunnare actionkamera. Tekniken går ständigt framåt och GoPro borde kunna skala ner på både material och vikt utan att göra avkall på kvaliteten.


Lästips: 10 smarta tips för dig med en GoPro-kameraÄven gränssnittet i mjukvaran till GoPro Hero5 kan bli omarbetad. Inte en sekund för tidigt då det är klart behövligt. Inte minst gränssnittet som inte är till pekskärmen utan den lilla lcd-skärmen på actionkamerornas front.

Men vad är det då vi hoppas på med Hero5? Förutom ovanstående så hoppas vi på förbättrade batteritider, större kamerasensor som ger bättre bildkvalitet och stöd för större minneskort.

Vad vill du se i GoPro Hero5? Kommentera gärna och berätta!