Chromecast slår försäljningsrekord — 5 miljoner på två månader

google chromecast 2 rod gul svart

Kan du gissa hur många exemplar av Chromecast som har sålts sen lanseringen? Vi ger dig en liten hint — det är sjukt många och den lilla enheten för strömmad media har blivit en otrolig succé för Google.


Om du gissade på 30 miljoner enheter så gissade du rätt. Redan i maj förra året passerade Google strax över 17 miljoner sålda enheter och samma period i år var den siffran istället 25 miljoner exemplar.

Det betyder att Google har sålt 5 miljoner enheter på bara två månader — en imponerande siffra som tydligt visar ett allt starkare intresse på marknaden. Och kanske är det inte så konstigt att Chromecast säljer bra. Det är kanske ingen Apple TV men för sin funktionalitet ligger prislappen helt rätt.

Speciellt med senaste modellen som trots marginella förbättringar fortsätter att göra ett fantastiskt jobb. Med det sagt så finns givetvis utrymme för förbättringar. Chromecast gör vad den gör på ett bra sätt men vi saknar en del saker.


Lästips: Så får du ut mer av din Chromecast – 11 enkla tipsSom möjligheten att styra tv:ns funktioner direkt via en ansluten Chromecast. Bättre prestanda vore också uppskattat då långsamma hastigheter i nätet betyder fördröjningar mellan Chromecast och styrenheten. Senaste wifi 802.11ac vore också trevligt (senaste modellen klarar 802.11n).

Hur skulle du vilja uppgradera din Chromecast och vilken funktionalitet saknar du idag?