Xbox One S är ett bättre val för dina gamla Xbox-spel

Microsoft Xbox One S
Xbox One S

Xbox One S är ett bättre val än Xbox One om du vill spela dina gamla spel från den tidigare eran. Det skriver webbsajten Eurogamers som har upptäckt att man kan få upp till nio extra bildrutor per sekund med nya konsolen.


När sajten testade gamla spel med Xbox One S märkte de att en del speltitlar upplevdes som snabbare. Efter lite testande kom de fram till att spel som inte var låsta till skärmens bildvisningsfrekvens (v-sync) eller hade dynamisk nedskaling av upplösningen kunde ge upp till nio extra bildrutor per sekund.

Det här gäller långt ifrån alla gamla spel men två av de som Eurogamer bekräftat omfattas är Capcoms Resident Evil 5 och det senaste spelet i Hitman-serien. Så vad är det då som gör att spelen får den här lilla extra men märkbara skjutsen i prestanda?

Xbox One S har marginellt förbättrad prestanda

Microsoft. Med Xbox One S skruvade det Redmond-baserade företaget upp hastigheten på grafikkretsen i konsolen från 853 MHz i gamla modellen till 914 MHz i nya. Dessutom är minnesbandbredden ökad från 204 GB/s i gamla till 219 GB/s i nya konsolen.

Små justeringar som inte ger några fördelar i nyare spel, mer än att de med tv som har HDR-stöd kan dra nytta av detta vid filmvisning. Gamla spel däremot verkar ha klar nytta av ändringarna och därmed också spelarna. Ändringar så små enligt Microsoft att de inte vill berätta det eftersom de ansåg att det inte fanns någon försäljningspunkt att luta sig mot.


Om du redan har en Xbox One är chansen god att du inte behöver uppgradera dig med en Xbox One S. Den är bra nog för gamla spel, jämbördig med Xbox One S i nya och behöver du inte 4K/HDR-stöd så kan du lika gärna vänta på Scorpio som kommer nästa år, eller Playstation 4 Neo som ska släppas senare i år.