Google visar upp applikationer för Android Wear 2.0 — här är framtiden

Android Wear 2.0 Apps

Google arbetar sig sakta men säkert framåt med Android Wear 2.0. Den stora uppdatering som många går och väntar på till sina smarta klockor var först tänkt att släppas innan årsskiftet 2016/2017, men tyvärr får vi vänta en bit in i nästa år innan den blir aktuell för lansering. Tills dess har Google åtminstone visat upp tre nya applikationer designade för Android Wear 2.0.

Applikationerna som visats upp är Glide, Foursquare och Lifesum. Den förstnämnda används för att skicka och ta emot videomeddelanden, med Android Wear 2.0 kan detta göras utan att du behöver en ansluten mobiltelefon — allt går att sköta över WiFi. Foursquare drar nytta av Android 7 “Nougat” för att ge dig mer information direkt på klockan, utan att du behöver öppna mobiltelefonen för att läsa mer.

Och Lifesum gör det enklare att följa ditt dagliga intag av mat och vatten utan att du behöver mata in något på telefonen. Du gör det direkt på klockan. Glide, Foursquare och Lifesum kanske inte är de mest intressanta applikationerna men de är en bra start på något positivt. Visste ni att Google initialt inte alls ville ha fristående applikationer för Android Wear? Men i takt med allt bättre hårdvara och Android 7.x gjorde det möjligt, så Google ändrade åsikt med tiden.

I skrivande stund har Google släppt förhandsversion 4 av Android Wear 2.0 och även om den anses relativt stabil så skulle vi inte rekommendera någon att installera den. Vänta istället på den färdiga versionen som skickas ut via OTA, eller åtminstone vänta tills en senare beta-version släpps. Något som är nära OTA och där bara mindre buggar måste fixas.

Tyvärr kan det dröja bra länge innan vi får se en riktigt stabil version av Android Wear 2.0. Förhandsversion 3 släpptes i september så med två månader till förhandsversion 4 kan vi få femte uppdateringen först i januari. Inte konstigt om många istället satsar sina kronor på en Apple Watch, eller hur?

Läs mer om Android Wear 2.0 Developer Preview 4 på Googles officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.