Google TV finns äntligen till din iPhone – ladda ner här

google tv ios 2022

Äntligen finns appen Google TV att ladda ner och använda för iPhone-användare. Appen har funnits till Android i flera år nu, men Google har avvaktat med att släppa den även till iOS. Nu är det slut på väntan.

Google TV ersätter gamla Google Play Movies & TV-appen. Där kan du ladda ner dina köpta och hyrda filmer och serier direkt på mobiltelefonen. Åtminstone titta på vad du redan köpt – köpknappen är nämligen borttagen på iOS.

Om du har en iPhone och vill använda Google TV så måste du använda webbläsaren på en dator för att köpa och hyra allt du vill kolla på. Har du en Android-telefon så går det utmärkt att båda köpa och hyra direkt i mobilen.

Vad appen däremot har på iOS är samma digitala fjärrkontroll som finns i Home-appen för Android TV-prylar. Det betyder att du exempelvis kan styra din Nvidia Shield TV eller Chromecast med Google TV direkt från mobilen.

Google Play Movies & TV-appen finns fortfarande om du vill använda den, men appens dagar är räknade.

Webbsajten 9to5google skriver att Google redan har tagit bort Play Movies & TV-appen från flera TV-apparater och även Roku. Bland annat togs appen bort från modell som tillverkats av LG, Samsung, Vizio och LG.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.