Google släpper mörkt läge till Dokument, Kalkylark och Presentationer för Android

google apps docs sheets presentation dark mode 2020 android

Google har släppt stöd för mörkt läge i sina Android-appar Dokument, Kalkylark och Presentationer. De är bland de sista apparna från Google att få stödet, och uppdateringarna finns på Play Store idag.

Stödet för mörkt läge gäller för både konsumentversionerna och G Suite-användare. Det kan ta upp till 15 dagar innan alla användare får stödet i sina appar.

Samma stöd för mörkt läge finns inte till iOS-användare idag. Det är oklart exakt när Google planerar att släppa samma stöd där.

När du har fått stödet i dina Android-appar kan du välja att 1) aktivera mörkt läge, 2) avaktivera mörkt läge och 3) låta systemet välja åt dig.

Notera att innehållet i dina dokument inte ändras på något vis när du aktiverar respektive avaktiverar mörkt läge.

Du kan läsa mer om det nya stödet på Googles officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.