Gmail för iPadOS har stöd för Split View

google gmail ipad split view

Google har meddelat att Gmail-appen för iPadOS äntligen har stöd för Split View. Det betyder att du kan använda e-postklienten vid sidan av andra appar samtidigt på skärmen på din iPad.

En stor fördel med Split View-stödet är att du kan dra och släppa exempelvis bilder direkt till e-postmeddelanden från exempelvis Apple Bilder- eller Google Foto-appen.

Det gör också att du kan ha en referenssida i webbläsaren öppen medan du skriver ett meddelande. Perfekt för att slippa växla mellan fönster hela tiden om du arbetar på ett komplext mejl med mycket information som du behöver ha koll på.

När din iPad får uppdateringen med iPadOS 14 kommer ytterligare en förbättring tack vare Split View-funktionen.

Med iPadOS 14 kan du köra två helt separata instanser av Gmail i Split View. Därmed kan du dra och släppa detaljer och filer från ett meddelande till ett annat om du vill det.

Uppdateringen till Gmail för iPadOS är släppt och kan installeras via App Store idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.