Google släpper Assistant till Pixel C

Google Pixel C

Är du en av de få personer som har en Pixel C i hemmet? Då kanske du glädjer dig åt att Google Assistant är på väg att släppas till plattan.


Google har bekräftat att de börjar rulla ut funktionen i skrivande stund. Och det är inte en sekund för tidigt då i princip alla andra produkter från Google stöder Assistant idag.

Pixel C släpptes under 2015 och har därmed funnits runt två år på marknaden. Det betyder att hårdvaran är jämförelsevis gammal om vi sätter Pixel C vid sidan av andra, jämlika plattor av nyare modell – och det kan vara anledningen till att Assistant inte fungerat tidigare.

Google arbetar sannolikt för att deras nyare, bättre produkter med större spridning ska få funktioner snabbare än de äldre. Google avslöjar inte hur många Pixel C som faktiskt har sålts de senaste åren, men gissningsvis är det inte speciellt många.

En positiv sak är dock att Google strävar efter att vara så inkluderande som möjligt med Assistant. Om den digitala assistenten kan implementeras korrekt i en av företagets prylar så landar den där, förr eller senare.


Notera att Assistant visserligen fungerar med Pixel C, men det verkar som att Lens inte gör det. Google Lens är en funktion som använder appen Foto och enhetens kamera för att identifiera saker framför kameran – i realtid – och visa mer information om vad du tittar på. Exempelvis en känd byggnad eller en växt.

Google slutade sälja Pixel C tidigare i december 2017. Istället vill företaget att du ska köpa ersättaren Pixelbook. En tablet med bättre hårdvara, supertunn design och högupplöst skärm. På många vis en riktigt bra produkt som säkert tilltalar en del Google-entusiaster, men knappast mer än så.