Google Project Wing – nya generationens drönare

google-project-wing


Google Project Wing är företagets satsning för att ta drönarleveranser till den stora massan.

Ämnet är superhett just nu och redan för två år sedan påbörjades arbetet med att ta fram billiga, säkra och leveranssäkra drönare som ska kunna användas för leveranser av konsumentprodukter.

Utvecklingen har pågått i Australien och primärt kommer drönarna att användas i kritiska situationer där leveranser måste göras till svåråtkomliga områden. Leveranserna kan bestå av mat, medicin, defibrillatorer och annan viktig utrustning.

Google skriver att Project Wing har resulterat i en unik drönardesign med egenskaper från såväl flygplan som helikoptrar och ska kunna ta sig längre än någon befintlig modell från konkurrenterna.


Drönaren är elektriskt framdriven och använder sig av en design som gör att hela konstruktionen hjälper med lyftförmågan. Cirka 9 kilogram väger varje enhet och då är paketet som ska flyttas inräknat i den siffran.

Då användandet av drönare kräver speciellt tillstånd av amerikanska myndigheter så lär vi inte få se Project Wing för kommersiella leveranser inom den närmaste framtiden. Speciellt inte då säkerheten är otroligt viktig då ingen vill få en niokilos drönare på sig om något skulle gå fel.

Vad tror ni – är Project Wing något för framtiden inom konsumentleveranser?