Cyanogenmod till Moto G 4G

motorola-moto-g

Cyanogenmod har släppt sina första version av CM11 för Motorola Moto G 4G.

Tack vare den mycket enkla installationsprocessen tar det bara minuter att komma igång, men ha i åtanke att det endast är 4G/LTE-varianten av Moto G som gäller.

Den som har första varianten av Moto G utan 4G/LTE är dock inte lämnad i kylan då det redan finns en version av CM11 även för denna modell.

Moto G är en budgettelefon med 4.5-tumsskärm i 720p, fyrkärnig Snapdrago 400-processor klockad till 1.2 GHz och 1 GB internminne. Det finns även en kamera på 5 megapixel och batteriet når 2 070 mAh.

Huruvida det finns någon att byta ut den befintliga Android-versionen i Moto G/Moto G 4G vågar jag inte uttala mig om, även om jag själv kör Cyanogenmod på min Samsung Galaxy S4 och är nöjd med det.

Kan ni tänka er att ersätta Android-versionen i telefonen med Cyanogenmod? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.