Google Play Store får ny design – smartare & enklare

google play store logo 2019

Tidigare i maj avslöjade Google att appbutiken Play Store skulle få en större omarbetning, både innehållsmässigt och grafiskt. Funktioner som PIN-kod för att bekräfta köp och enklare prenumerationer på tjänster har redan rullat ut – och nu kommer nästa stora förbättring.

Google har meddelat att en visuell omarbetning av Play Store är på gång att rulla ut till alla marknader.

Den nya designen går i samma linje med ”Material Design”-utseende som företagets andra produkter idag. Målet är att skapa en mer förenklad och hanterbar upplevelse som gör det lättare att hitta rätt typ av innehåll.

För att göra det lättare att hitta rätt innehåll så har Google lagt en ny navigeringsbar längst ner i Android-appen på mobilen. Där hittar du spel, appar, filmer och böcker med ett knapptryck.

google play store android new 2019

Använder du istället en surfplatta med Android eller Chrome OS så finns samma navigation på vänsterkanten.


När du är inne på en appsida i Play Store så får du mer information om respektive applikation högt upp på skärmen. Dessutom är installationsknappen nämnvärt större.

Slutligen har Google ändrat så att alla ikoner använder samma form för att ena det visuella utseendet. På så vis ska det vara lättare att identifiera olika typer av innehåll och separera det från övriga gränssnittet.

Läs mer om förändringarna på Googles officiella utvecklarblogg.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.