Chrome-app för Play Music ska lyfta musiktjänsten

Google Play Music Logo

Play Music snart i din webbläsare

Google arbetar med en helhetslösning för Play Music i webbläsaren Chrome. När denna är klar ska man på allvar konkurrera med tungviktaren Itunes och det med supertungt ess i skjortärmen.


Appen fungerar i alla nyare versioner av webbläsaren Chrome. Det gör att man aldrig behöver installera något – allt finns redan tillgängligt i molnet hos Google. Därigenom kan man spela upp låtar, redigera listor, komma åt lokala filer på en dator och mycket mer.

Tacka Chromium-buggen

Den första informationen som släppts om Play Music-appen är inte officiell utan snarare en obetänksam kommentar inifrån Chromium-teamet på Google. I en kommentar till en Chromium-bugg skrev en utvecklare både att appen existerar och att den fungerar direkt i webbläsaren.

Tyvärr vet vi inte om Play Music för Chrome faktiskt släpps, när detta i så fall kommer att ske och hur en tänkbar utrullning kan tänkas se ut. Vi får helt enkelt avvakta och se vad Google hittar på framöver.

Itunes har länge kritiserats för att bli allt mindre överskådlig och på gränsen till uppblåst bloatware på datorn. Apple har kanske tänkt samma sak då man strömlinjeformat tjänsten på flera sätt de senaste åren och trimmat bort överflödiga funktioner.

Strömmande musik är framtiden

Detta hindrar dock ingen från att fortsätta kritiken och nog fortsätter den alltid. Om Play Music i Chrome kan ta marknadsandelar från superkonkurrenten återstår att se, men nog kan Google göra åtminstone ett avtryck i musikhistorien. Tillsammans med Spotify och andra musiktjänsten är strömmande musik framtiden medan CD-skivor och nedladdning fortsätter att minska i sakta men stadig takt.

Vad använder du för musiktjänst och varför? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Nyhetskälla är Talk Android

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.