Google+ är starkare än någonsin

Google+ Logo

Google+ går starkare än någonsin

Det har länge pratats om att Google+ inte längre har stöd inom Google och kommer att läggas ner inom en överskådlig framtid. Efter att Vic Gundotra, huvudansvarig för det sociala nätverket, lämnade Google tog ryktena fart och först nu dementerar företaget ryktena.

Dave Besbris är ny ansvarig för social media inom Google och i en intervju med webbsajten Re/code sade han att Google+ är starkare än någonsin. Besbris sade även att det inte finns några planer på att göra sig av med det sociala nätverket.

Separeras från resten

Hela Google ska stå bakom nätverket och man säger sig vara nöjd med hur utvecklingen ser ut. Trots detta har man börjat rensa ut Google+ från den tidigare så täta integrationen med i stort alla andra tjänster man släppt. Mycket har att göra med en ovilja bland användarna att bli tvingad till Google+ hur man än väljer.

Denna tjänst som en gång var så central hos Google håller på att dras tillbaka för att kanske bli helt fristående. Registrerar man sig för ett Gmail-konto behövs inte längre Google+ som tidigare. Det ryktas även att fotodelen från nätverket ska lyftas ut och bli separat, men om det stämmer återstår att se.

Google+ kör på starkare än någonsin enligt Google – vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.