Google Pixel Watch 2 avslöjad – flera detaljer bekräftade

Google Pixel Watch

Google är på gång att lansera en ny och förbättrad smartklocka. Det avslöjar nya uppgifter som säger att Pixel Watch 2 kan släppas inom kort.

Det är webbsajten 9to5Google som hittat referenser till Pixel Watch 2 i enhetskatalogen till Google Play Console. Och inte bara det – det finns en mängd egenskaper i klartext också.

Helt ny systemkretsen Qualcomm SW5100

Enligt listningen så kommer Pixel Watch 2 att använda sig av en Qualcomm-krets som heter SW5100. Den ackompanjeras av 1,8 till 1,9 GB RAM-minne och operativsystemet Android 13.

Okej, det där kanske inte säger dig speciellt mycket om du inte är teknisk.

Enkelt översatt betyder uppgifterna ovan att Pixel Watch 2 använder en kraftfullare och energisnålare systemkrets som gör att klockan blir snabbare och har längre batteritid.

RAM-minnet är samma mängd som i första generationens Pixel Watch-modell.

Operativsystemet Android 13 indikerar att smartklockan använder Wear OS 4. Pixel Watch använder just nu den äldre Android 12-baserade versionen som kallas Wear OS 3.5.

Lästips: Visste du att Google uppgraderar Pixel 8-serien med nya kameror?

Skärmen har lägre upplösning

Samma listning som avslöjar systemkretsen, RAM-minnet och operativsystemet visar även att skärmupplösningen har minskat.

Från 450 x 450 pixlar med Pixel Watch till 384 x 384 pixlar. Ändå är pixeltätheten på 320 ppi identisk mellan de båda modellerna. Det enda som kan göra att pixeltätheten minskar i det här fallet är att skärmen ändrat storlek och inte längre är 1,2 tum.

I övrigt pratas det om stöd för OpenGL ES 3.1 och Vulcan 1.1.0. Inga större konstigheter, det är tekniker för att rendera grafik och de är inbyggda i systemkretsen från Qualcomm.

Tidigare uppgifter om Pixel Watch 2

En stor nyhet som rapporterats tidigare är att Pixel Watch 2 sannolikt har stöd för Ultra-Wideband.

Tekniken är mest känd för att Apple använder den till positionering i AirTag-serien med bluetooth-trackers. Men det är långt ifrån bara Apple som använder tekniken, och med UWB i Pixel Watch 2 blir det lättare att hålla koll på smartklockan.

Andra detaljer som avslöjats tidigare är att nya modellen kan få ett större batteri på 306 mAh. En minimal uppgradering mot batteriet på 294 mAh som Pixel Watch har, men tillsammans med en energisnålare systemkrets så lär det ge några timmars batteritid som vi inte har idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.