Google Pixel 2 får ingen banbrytande processor – mycket pekar på Snapdragon 835

Google Pixel

Går du och väntar på Google Pixel 2 och hoppas på att mobiltelefonen får en ny, banbrytande processor? Då kommer du troligtvis att vänta förgäves — de uppgifter som tidigare pekade på en Snapdragon 836 verkar nu vara falska då en sådan processor faktiskt inte existerar.

Det rapporterar webbsajter som Android Police och XDA Developers, båda med tydliga indikationer på att Pixel 2 kan använda samma beprövade Snapdragon 835-processor som många andra flaggskeppstelefoner idag. Exempelvis OnePlus 5, Samsung Galaxy S8 och LG V30.

Nyheten är så klart nedslående då många hoppats på att Google skulle ta frontlinjen med en riktigt högpresterande mobiltelefon. Nu får vi istället förlita oss på att Google tänkte erbjuda en kamera och andra funktioner som slår konkurrenterna på fingrarna; annars finns få anledningar till att vänta på Pixel 2 och den större Pixel 2 XL.

Det som talar för att nya Pixel-telefonerna faktiskt kommer att använda en ny och ännu okänd processor är de tidigare lanseringarna av Pixel och Pixel XL. De var först med att nyttja då okända Snapdragon 821 som var en mindre uppgradering från Snapdragon 820. Och om historien upprepar sig mot alla odds kan Snapdragon 836 kanske vara aktuell trots allt.

Detta är också något Evan Blass, även mer känd som @evleaks på Twitter, står fast vid. Det var nämligen han som först läckte uppgiften om Snapdragon 836 och enligt honom finns inget som pekar på annat. Vi får helt enkelt hålla tummarna, trots vad Android Police och XDA Developers säger.

Vad tror du om kommande Pixel 2 och Pixel 2 XL? De nya telefonerna väntas presenteras den 5 oktober och blir nästa stora uppvisningstelefoner för kommande Android-versioner.