1.2 miljoner spelar Destiny 2 samtidigt på Xbox och Playstation

destiny-2-logo

Destiny 2 har varit ett hett efterlängtat spel och det märks på hur många som spelar nu kort efter lanseringen. Enligt spelutvecklaren Bungie var kring 1.2 miljoner samtidiga spelare inne på servrarna samtidigt, då räknat både Xbox- och Playstation tillsammans.

Där första spelet såg stor kritik för repetitiv spelmekanik och bristande funktionalitet har Destiny 2 istället hört mer positiva röster. Många som recenserat spelet menar att efterföljaren är vad första spelet borde ha varit, ett riktigt bra betyg alltså.

Antalet samtidiga spelare matchar ett annat storspel som blivit en otippad favorit hos många, nämligen PlayerUnknown’s Battlegrounds. Ett spel med fler än en miljon samtidiga spelare via Steam och som rekordsäljer på den den populära spelplattformen.

Här bör också sägas att Destiny 2 inte finns att spela på PC än. När Bungie öppnar dörrarna för det den 24 oktober lär många PC-gamers öka på den tidigare rapporterade siffran rejält. Speciellt med löften om 4K-upplösning och en olåst bildvisningsfrekvens (konsol är låst till 30 fps).

Vi har provat Destiny 2 på Playstation 4 Pro och är imponerade över bildkvaliteten och vad Bungie har åstadkommit. Visst märks att 30 fps är gränsen för spelkonsolen men det är inget som stör medan man springer runt med pistol i hand. Istället är det när man rör sig i menyerna som det är mest störigt då texten blir suddig.

Det finns helt klart stora fördelar för de med riktigt prestandarika datorer att köpa Destiny 2 till PC. Spelet är klart snyggare med högre detaljrikedom och liknande, men slutkostnaden kan snabbt bli högre för många. Visst är PC-marknaden stor och många väntar otåligt på Destiny 2 – frågan är hur många som inte vill vänta utan köper till konsol istället.

Risken är att de som köper till PC får en betydligt mindre andel spelare än vad Xbox och Playstation 4. Med nära en månad mellan spelsläppen är det troligt att många väljer konsolversionen istället och investerar sin tid där.

Frågan är – vad gör du? Skriv en rad och berätta vad du har köpt Destiny 2 till, eller om du planerar att göra.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.