Google Nexus 6 – fler detaljer om nya telefonen

nexus-6-koncept

Nexus 6 – här är fler detaljer om nya telefonen

Detaljer om Nexus 6 har läckt ut och som väntat får telefonen en stor 5.9-tumsskärm.

Det betyder att modellen blir större än både Iphone 6 Plus och Samsung Galaxy Note 4 – två av marknadens senaste toppmodeller.

Motorola är tillverkaren som fått i uppdrag av Google att ta fram Nexus 6 och det ser ut som att de båda storföretagen har en riktigt pärla att visa upp inom kort.

Design som Moto X

I stort rör sig designen om en Moto X med samma kamerasensor på 13 megapixel. Skärmen har qHD-upplösning vilket ger en pixeltäthet på 496 ppi och batteriet är på 3 200 mAh eller större. Det finns även stöd för Motorola Turbo Charge-tekniken för snabbare laddning.

Operativsystemet är Android 5.0, eller Android L som namnet är idag.

Det är oroväckande om Google och Motorola faktiskt överväger en 5.9-tumsskärm då det lär avskräcka en hel del tänkbara köpare. Redan vid 5.5 tum är smärtgränsen nådd för många och frågan är hur marknaden kommer att reagera på en Nexus 6 som är större än så – vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.