google-logo

Google förlorade WhatsApp – gör egen chattjänst

Google har påbörjat utvecklingen av en egen chattjänst efter att ha förlorat budgivningen om WhatsApp. Istället var det Facebook som drog det längsta strået och nu söker Google med lykta efter andra lösningar för att hålla sig kvar aktuell på den fronten.


Nyligen skickade företaget Nikhyl Singhal till Indien för att kolla av marknaden. Målet är att prova den färdiga appen i landet då man först och främst satsar på uppstartsmarknader.

Helt gratis

Det är omöjligt att veta hur stort intresse Google faktiskt hade för WhatsApp, men att de vill vara med i leken är helt klart.

Någon gång nästa år ska Googles kommande satsning vara aktuell för lansering och då i just Indien som startpunkt. Med Hangouts har Google redan en grundläggande lösning, men då den kräver konto på Google+ så har intresset varit svalt.

Helt gratis ska tjänsten vara och det för att på allvar kunna konkurrera med miljardföretaget bakom WhatsApp – och givetvis appen själv.

Köpet av WhatsApp är godkänt

Facebooks köp av WhatsApp har helt nyligen godkänts av EU-kommissionen. Det betyder att priset på 19 miljarder dollar står sig, en höjning från de ursprungliga 10 miljarder som WhatsApp nobbade vid de allra första förhandlingarna företagen mellan.

Då köpet inte ska vara skadligt ur konkurrenssynpunkt så hade kommissionen inga kommentarer som skulle kunna fördröja affären och redan i april godkände även de amerikanska myndigheterna det hela. Vad Facebook tänker göra med WhatsApp i framtiden återstår att se.

Nyhetskälla är bland annat IDG

whatsapp-logo

Kategoriserad i:

Taggad i:

, ,