Google Nest Home: Första bilderna & video på nya smarthögtalaren

google nest home 2020

Google Nest Home är en ny smarthögtalare som släpps under 2020. Google har släppt en tidig förhandstitt på vad vi närmast kan beskriva som en mindre variant av Google Home Max.

De första indikationerna och bilderna på modellen kom från amerikanska myndigheten FCC. Kort därefter valde Google att officiellt avslöja sin högtalare med några bilder och en kort video.

Det finns inget officiellt namn på den nya högtalaren. Google har bara presenterat utseendet och de extremt få detaljer som följer med bilderna och videon.

Vi vet exempelvis att Google Nest Home (som vi väljer att kalla den idag) har samma tygmaterial som de tidigare Home/Nest-modellerna på marknaden. Vi vet att designen liknar en kompakt Home Max som är den nuvarande flaggskeppsmodellen på marknaden från Google. Vi vet också att högtalaren har samma mikrofonbrytare som på Nest Mini.

Google Nest Home blir sannolikt den officiella efterföljaren till Google Home. Vi hoppas på bättre ljudkvalitet med sina större högtalarelement och bättre mikrofoner för effektivare röstupptagning.

Det är oklart när Google tänker presentera sin högtalare med specifikationer och pris. Sannolikt kommer vi att få en presentation i oktober när Google visar Pixel 5-serien.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.