Google Nearby Share är släppt till Windows 11

Google Nearby Share

Google har släppt AirDrop-kopian Nearby Share till Windows 11. Alla som har en dator med operativsystemet kan ladda ner och installera verktyget idag – och dela filer blixtsnabbt med alla som har en Android-telefon.

Redan idag har nära 2 miljoner människor installerat appen och tillsammans har de överfört 50 miljoner filer mellan dator och Android-telefon. Mest populärt att överföra? Bilder och videor, vilket inte är ett dugg förvånande.

Nearby Share för Windows designades med säkerhet och integritet i åtanke. Det innebär att du har kontroll över vem som kan upptäcka din enhet och skicka filer, oavsett om det är alla, bara dina vänner och familj eller bara dina egna enheter.

Nearby Share-appen lanserades i beta-version redan tidigare i mars. Efter ett gediget testande så har den nu släppts i en färdig, fungerande version för alla att använda.

Beta-testarna har bidragit till att antalet krascher och felaktigheter har minskat rejält. Dessutom har antalet lyckade överföringar ökat dramatiskt enligt Google.

Installera Nearby Share för Windows 11

  1. Gå till den officiella webbsajten för Nearby Share
  2. Klicka på knappen ”Get Started” för att ladda ner installationsfilen
  3. Kör filen du laddade ner och följ instruktionerna

När du kör installationsfilen så läggs alla filer som behövs in på hårddisken. När processen är klar måste du logga in på ditt Google-konto för att gå vidare.

Google Nearby Share
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.