Google Music släpps i Europa


google-music-logo

Google Music kommer till Europa. Efter att tjänsten har funnits i USA, Australien och Nya Zeeland under en period så kommer nu ytterligare nio länder att få ta del av musiktjänsten. Mot en månadskostnad får man ta del av miljontals låtar från de tre största musikbolagen på marknaden och prislappen börjar på cirka 79 kronor när tjänsten släpps i Europa.

De nio länderna som är aktuella för Google Music är Belgien, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Portugal, Spanien, England och Österrike. Som ni såg så är Sverige inte med i listan och kommer alltså inte att finnas med heller när tjänsten lanseras i Europa. Högst beklagligt, även om vi har utmärkta Spotify som är minst lika bra.

En gratisperiod på 30 dagar kommer att finnas för nya användare och fram till den 15 september är prislappen satt till 79 kronor per månad. Därefter väntas den öka till 99 kronor per månad och hamna i linje med vad Spotify tar för sitt dyraste alternativ. Universal Music Group, Sony Music Entertainment och Warner Music Group har alla skrivit avtal med Google – så låtlistan är enorm.

Vilka band och låtar ser du helst finns tillgänglig via Google Music? Eller Spotify för den delen?