Amerikanska utbudet på Netflix i din webbläsare

netflix-logo-bw


Netflix har ett tämligen begränsat utbud med filmer och serier som visas på den svenska marknaden. Jämfört med den amerikanska så får vi inte alls lika mycket roligt att titta på, men det finns ett smidigt sätt att få allt som amerikanarna får – och det direkt i din webbläsare!

Med det supersmartat tillägget Media Hint till Google Chrome och Mozilla Firefox lurar man Netflix och får tillgång till alla filmer och serier som visas i USA. Projektet bakom tillägget har slogan ”Access you deserve” och det är precis vad som gäller. Restriktionerna är borta och du kan logga in och titta som vanligt.

Som en liten bonus möjliggör Media Hint även att du kan använda tjänsterna Hulu och Pandora, den sistnämnda en radiotjänst som är mycket populär på andra sidan Atlanten. Vill man ha en modell som även fungerar på exempelvis en Apple TV som saknar webbläsare finns utmärkta tjänsten Unblock US som jag testat.

Den kostar visserligen några kronor varje månad, men då får man också rejält många fler filmer och serier att kolla på. Tänk bara på att Media Hint och Unblock US kanske inte är så omtyckta av Netflix, så för att vara på den säkra sidan bör filmtjänstens långa avtal konsulteras innan bruk – för säkerhetsskull. Har du tips på andra bra tillägg?