Google Maps uppdateras med svenskt språkstöd

google-maps-39-languages

Nu kan du använda Google Maps på svenska. Den senaste uppdateringen till applikationen för Android och iOS utökar språkstödet med hela 39 språk – och äntligen finns svenska med på listan.

Det betyder att inte bara texten i appen är på svenska. Du kan även röststyra den och få hänvisningar på svenska. Eller på något av de andra, 38 olika språken som även omfattar danska, norska finska och isländska.


Med en tidigare uppdatering av Google Maps introducerades funktioner för att informera användarna om när de måsta åka hemifrån för att nå specifika tidsmål. Google Maps kan visa i realtid när man beräknas nå sin destination.

Google Maps introducerades under 2005 med bara engelska som språkstöd. Tjänsten har sedan dess fått en hel mängd språk att bemästra och det senaste språkstödet gör mobilapparna tillgängliga för ytterligare cirka 1,25 miljarder icke-engelskspråkiga personer.

Och det nya språkstödet är upplyftande på mer än ett sätt. Det är också en försmak om svensk-stödet som är på gång till Google Assistant. Om de båda är sammankopplade återstår att se, men räkna inte med att Assistant får stöd för den svenska marknaden än på några månader.

Ladda ner Google Maps:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.