Google Klocka har stöd för YouTube Music och Pandora

youtube-music-logo

Svårt att komma upp på morgnarna med det vanliga alarmet i mobiltelefonen? Då ska du prova Google Klocka som nu kan använda Spotify, YouTube Music och Pandora för att spela din favoritmusik när du ska vakna.

Google Klocka är en gratis, enkel och praktisk app för Android. Den har alla de vanliga och tänkbara funktionerna som en klock-app ska ha. Från timers och alarm, till världstider och stoppur.

Tittar du på inställningarna finns ett praktiskt nattläge för mörka tider på dygnet, och du kan ställa in alla tänkbara typer av ljudsignaler och med olika ljudnivåer. Och det finns en inbyggd skärmsläckare som visar klockan.

google klocka youtube music

Vilka musiktjänster fungerar med Google Klocka?

Google Klocka har även stöd för en rad musiktjänster. Sen tidigare har Spotify kunnat användas, från version 6.1 finns även YouTube Music och Pandora i listan.

För att aktivera en musiktjänst måste du ha respektive app installerad på mobiltelefonen. Du behöver även vara inloggad på ditt konto och ha en betalprenumeration.

Så länge det är klart kan du ställa in YouTube Music eller Spotify när du väljer alarmsignal i Google Klocka (Pandora fungerar inte i Sverige i skrivande stund).

Hur mycket kostar Spotify och YouTube Music?

Båda apparna är kostnadsfria att ladda ner och använda. Men om du vill använda dem i Google Klocka, eller slippa störande reklam i tid och otid – då kostar det en slant varje månad.

Spotify har i dag en prenumerationsnivå på 99 kronor per månad. YouTube Music kostar i sin tur 119 kronor, och då ingår YouTube Premium för reklamfritt tittande på YouTube. Riktigt schysst deal alltså.

Är du prenumerant på Google Play Music sen tidigare har du även YouTube Music som ett kostnadsfritt tillägg. Anledningen är att Google Play Music kommer att tas bort till fördel för den senare i framtiden.

Ladda ner Google Klocka och YouTube Music för Android

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.