Google Kalender – nu ännu bättre med nya funktioner

Google Calendar Other Calendars
Bildkälla: Google

Webbversionen av Google Kalender har uppdaterats med nya funktioner.

När man besöker tjänsten och nya kalenderinlägg görs får man inte längre en notifiering om det – de syns istället direkt i kalendern utan att man behöver ladda om sidan.

En inte helt oväntad nyhet om man ser till att Gmail 5.0 för Android nu kan visa nya meddelanden i e-posttrådar utan omladdning. Om detta blir en trend kan vi vänta oss fler tjänster som får samma funktionalitet inom en snar framtid.

Fungerande Bakåt-knapp

Andra nyheter för Google Kalender är att Bakåt-knappen i webbläsaren nu ska fungera som tänkt och utan att krångla. Trycker man på knappen kommer föregående datum eller visningsvy att presenteras, precis som tänkt.

Har man många kalendrar i ”Andra kalendrar” kommer de som just nu visas att placeras längst upp i listan. Därmed behöver man inte längre skrolla nedåt i listan för att hitta vilka som är aktiva. Det här lär inte vara aktuellt för de allra flesta av användarna, men de entusiaster som påverkas lär uppskatta nyheten.

Läs mer om nya funktionerna på officiella Google-bloggen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.